Wat is Self Storage?

Self Storage, een frisse kijk op effici├źnt ruimtegebruik!

Na de Tweede Wereldoorlog ontstonden in de Verenigde Staten de eerste Self Storage bedrijven. De grote opmars van Self Storage of doe-het-zelf opslag voor particulieren en bedrijven begon echter in de jaren zeventig. Nu beschikt men in de Verenigde Staten over ruim 51.000 Self-Storage bedrijven en groeit de branche nog steeds. Medio jaren negentig is het concept geïntroduceerd in Europa. In de meeste landen binnen Europa wordt het begrip Self Storage, ook wel Self Stockage, Selbst Lagerung of Doe-het-zelfopslag genoemd, steeds bekender. In Nederland ontwikkelt zich de groei sterk. Steeds meer mensen ervaren hoe gemakkelijk en relatief goedkoop extra (tijdelijke) ruimte is te verkrijgen.

Self Storage biedt, vaak voor tijdelijk gebruik, zeer goed beveiligde opslagruimte met verschillende afmetingen en volume te huur aan particulieren, bedrijven en non-profit instellingen. De huurovereenkomst wordt aangegaan voor minimaal 1 maand en wordt telkens met een periode van een maand verlengd afhankelijk van de wens van de klant. De klant kan tijdens de huurperiode naar eigen wens wisselen van opslagunit, van klein naar groot of omgekeerd. Opzegging van de huur geschiedt 2 weken voorafgaand aan de laatste huurdatum en op de laatste dag wordt de opslagunit weer leeg en schoon opgeleverd aan het Self-Storage bedrijf.

Na het afsluiten van een huurcontract ontvangt de huurder een persoonlijke code waarmee men toegang tot het pand en de gehuurde opslagunit heeft. De toegang tot de opslagruimte wordt de huurder geboden 7 dagen per week van 6.00 uur tot 23.00 uur. De huurder wordt het gemak geboden om met zijn of haar auto tot in de hal te komen waar men overdekt goederen kan lossen en laden. Hierbij staat de huurder ook een transportkar ter beschikking waarop men de goederen kan plaatsen voor verder transport naar de gehuurde opslagunit. Een groot aantal units is zelfs direct met de auto te bereiken. Voor de opslagruimten op de verdieping is een lift aanwezig waarmee de goederen naar boven gebracht worden.

Veiligheid is voor Self Storage een vanzelfsprekend begrip. 7 dagen per week 24 uur per dag wordt door middel van camera beveiliging, persoonlijke surveillance, brandbeveiliging en 100% toegangscontrole zorggedragen voor een veilige omgeving waar de goederen worden opgeslagen. Tevens zorgt het Self-Storage bedrijf ervoor dat de ruimtes vochtvrij, vorstvrij en ongediertevrij zijn en blijven. Tijdens de koudere seizoenen wordt de opslagruimte verwarmd.

Self Storage staat dus voor persoonlijke, goed beveiligde en flexibele opslagruimte voor bedrijf en particulier.